case
-
Bunnik Plants & J&P Ten Have

Slimme teeltplanning, maximaal rendement

Teelt plannen met behulp van Excel? Dat kan slimmer en veel efficiënter met Dagon!

Oplossing(en)

Slimme teeltplanning

Dagon is een tool waarbij een teler zijn productieplanning kan optimaliseren met behulp van data en onze slimme algoritmes (artificial intelligence). Via een webinterface kan de teler of planner zijn huidige planning bekijken, nieuwe optimalisaties uitvoeren en de planning aanpassen. Hierachter schuilt een slimme architectuur dat wordt gevoed met data uit verschillende bronnen zoals de gegevenssystemen in de kwekerij. De voorspellingen en optimalisaties die zichtbaar worden in Dagon maken de kweker klaar voor de toekomst!

Net als Bunnik Plants zijn er veel potplanten kwekers waar dit een ingewikkeld proces kan zijn met vele soorten en afmetingen. Daarnaast heeft elke plant andere groei eigenschappen of zoals wij dat noemen: een teeltrecept. Het teeltrecept van een plant bepaalt hoeveel dagen een specifieke plant in elke fase van zijn groeicyclus doorbrengt. Het groeirecept bepaalt ook hoeveel planten er per vierkante meter in elke fase passen. De uitdaging van de planner is om te beslissen welke planten in welke week van het jaar moeten worden geplant om uiteindelijk zoveel mogelijk te kunnen verkopen voor een goede prijs!

Als de plant groeit passen er steeds minder planten in een vierkante meter met een gelijke potmaat. Het feit dat planten de hele tijd groeien en dat er een capaciteitslimiet is, in combinatie met het grote aantal planten om uit te kiezen, maakt dit tot een moeilijk proces om in Excel of met de hand te plannen. Dagon helpt een kweker of planner door een gestructureerde manier te bieden om hun planningsgegevens bij te houden, toekomstige productieplanning te optimaliseren en hun toekomstige en voorgaande planning resultaten op een intuïtieve manier te visualiseren.

bekijk dit ook

Rijk Zwaan

Retail inzichten binnen handbereik met Artificial Intelligence

Scraping & productmatching applicatie bij Rijk Zwaan voor inzicht in de producten bij retailers

Bekijk case
Alle cases