case
-
Rijk Zwaan

Retail inzichten binnen handbereik met Artificial Intelligence

Scraping & productmatching applicatie bij Rijk Zwaan voor inzicht in de producten bij retailers

Oplossing(en)

APEX Retail Analytics Patform
Voorraad optimalisatie

Rijk Zwaan is een van de grootste groenteveredelingsbedrijven in de wereld. Het dynamische bedrijf houdt zich bezig met steeds weer nieuwe variaties ontwikkelen van sla, tomaten en andere groenten en fruit en speelt zo een belangrijke rol in de ontzettend diverse versmarkt. Naast deze ruime keuze tussen verschillende producten en productvariaties, heeft de consument keuze tussen de verschillende verwerkings- en verpakkingsmogelijkheden. Zo kunnen we onze sla ook kopen als een kant-en-klare maaltijdsalade of onze paprika in een zak ovengroenten met allerlei groenten samen.

Voor Rijk Zwaan is het van groot belang om inzicht te hebben in hoe de producten uiteindelijk bij de retailer in het schap komen te liggen. Om ze daarbij te helpen, heeft PEAX een scraping & productmatching applicatie geïmplementeerd. Door middel van scraping kunnen de product data en relevante product categorieën in een database worden opgeslagen. Ons AI matching algoritme koppelt de product data aan groentensoorten van Rijk Zwaan.

Als laatste werd een applicatie ontwikkeld om Rijk Zwaan de mogelijkheid te geven de laatste controle uit te voeren. Het eindresultaat is een complete en gevalideerde database met retailproducten en daarbij behorende groentensoorten.

Meer lezen over dit onderwerp of over dit project bij Rijk Zwaan, check hier het blog.

bekijk dit ook

Klasmann-Deilmann

Strategy workshop

Meer leren over AI? Samen met Klasmann-Deilmann gingen we opzoek naar behapbare cases voor toepassing van Artificial Intelligence (AI).

Bekijk case
Alle cases