case
-
Logiqs

Computer vision

Het voorspellen van de 'leaf area index (LAI)' voor basilicum plantjes.

Oplossing(en)

No items found.

Bij Logiqs proberen ze een van de meest fundamentele vragen op te lossen van onze tijd: hoe bouwen we systemen om de mensheid te voeden? Vertical farming is één van die oplossingen en die bouwen ze bij Logiqs.

Vertical Farming

Wij zijn de uitdaging aangegaan om een veelbelovend aspect van Artificial Intelligence [AI] in te zetten, namelijk Computer Vision [CV]. In de nieuwe wereld van de Agri & Food sector zal Computer Vision robots aansturen, beslissingsnemers informeren over kwaliteit en voorspellingen maken over de toekomst.

Wat hebben wij gedaan? In het kort:

  1. Wij hebben een proof of concept van een CV algoritme ontwikkeld dat de Leaf Area Index (totale bladoppervlakte) van basilicum planten bepaald. Dit doen we aan de hand van 2 foto's, één van bovenkant en één van de zijkant.
  2. Een serverless Azure architecture is ingericht om de 'top-side-photo' paren te verwerken, dit wordt automatisch getriggerd wanneer een paar is geüpload naar de cloud.

Leaf Area Index

Het automatisch berekenen en voorspellen van bladoppervlakte kan veel voordeel hebben voor 'vertical farmers'. Door een dergelijk systeem hoeft een werknemer bijvoorbeeld geen fysieke arbeid meer te leveren om dit te indexeren. Daarnaast kan dit real-time worden berekend en weergegeven worden in een dashboard. Dat op zijn beurt weer andere AI oplossingen kan voeden, zoals totale gewasopbrengst voorspelling.

Klinkt dit interessant? Benieuwd hoe dit bij jullie van toepassing kan zijn? Wij denken graag een keer met je mee!

bekijk dit ook

Rijk Zwaan

Retail inzichten binnen handbereik met Artificial Intelligence

Scraping & productmatching applicatie bij Rijk Zwaan voor inzicht in de producten bij retailers

Bekijk case
Alle cases