case
-
APEX Retail Insights

AI-Assistent voor Category Managers

APEX harmoniseert retail inzichten (datasets) in 1 platform van waaruit Category Managers zeer efficient hun analyses kunnen maken. APEX bespaart tot wel 60% tijd van Category Managers.

Oplossing(en)

No items found.

Category Management Assistent in FMCG

APEX helpt Category Managers tijd besparen bij onder meer een grote kaas groothandel, één van de meest succesvolle tomaten producenten en Wereld's grootste aardappel verwerker.

Retail verandert sneller dan ooit. Alleen sterke retail formules met professioneel Category Management en de juiste executie zijn in staat om succesvol te groeien. Category Management is het samen laten groeien van de categorie tussen retailer en leverancier. Het is een vakgebied dat berust op data, door data om te zetten in inzichten kan je als Category Manager de retailer meenemen in jouw strategie. Met data onderbouw je jouw visie, op de feiten gebaseerd. Daarmee kom je niet tegenover een retailer te zitten, maar schuif je naast hem aan.

APEX Retail Analytics Platform

Het is voor die reden dat wij dit vakgebied bijzonder interessant vinden en sinds de introductie via de verssector hebben wij hem niet meer losgelaten. Inmiddels hebben wij meerdere FMCG bedrijven geholpen om de gigantische hoeveelheden data om te zetten in inzichten, op de meest efficiënte manier. Want dat is nog best lastig en bovenal zeer tijdsintensief. Leveranciers kopen markt(retail)data in bij verschillende bronnen, denk aan Nielsen, Circana maar ook GFK, Roamler, 7Even en SIS data van Albert Heijn. Deze data moet vervolgens worden omgezet in inzichten, want data kopen is niet moeilijk. Maar hier de juiste inzichten uithalen kan best pittig en tijdrovend zijn. Vaak worden er nog verschillende analyses gemaakt in Excel. daarvoor moet eerst de data worden geëxporteerd, ingeladen, gematched met de eigen categorie-definitie van de leverancier om daarna je analyse te kunnen maken. Als laatste wil je hier een presenteerbare strategie van maken met de juiste visuals. Dit hele proces van data harmonizeren uit verschillende bronnen en het omzetten in de juiste inzichten die voor jullie relevant zijn, dat is wat onze tooling (APEX) voor je doet. APEX is de assistent van de Category Manager, die het corvee werk van je overneemt. Minder kopiëren plakken en rommelen met de data en meer tijd voor diepere analyses. Daardoor kan de Category Manager kwalitatievere strategien ontwikkelen en daarmee de categorie laten groeien. Dat is goed voor de retailer én de leverancier. APEX helpt jou als leverancier om Category Captain te worden doordat jij inzichten kan delen van hoge kwaliteit.

Voor de ontwikkeling van APEX maken wij gebruik van verschillende AI technieken. Het matchen van data tussen de verschillende bronnen tot een Single Source of Truth. Het prepareren van standaard dashboard met inzichten. Het herkennen van product(verpakkingen) via foto's. Om uiteindelijk in één overzichtelijke plek de inzichten te kunnen analyseren voor jouw categorie, vanuit verschillende invalshoeken. Wij gebruiken de nieuwste technieken beschikbaar dankzij onze achtergrond in Data Science. Gecombineerd met de kennis van Category Managers door uitgebreid onderzoek ontstaat er een krachtig nieuw platform. APEX voor Category Management 2.0 dankzij je eigen AI gedreven assistent.

APEX harmonizeert en matched al je markt databronnen

bekijk dit ook

Logiqs

Computer vision

Het voorspellen van de 'leaf area index (LAI)' voor basilicum plantjes.

Bekijk case
Alle cases